2nFuse ontwikkelde voor Home-Start, een vrijwilligersorganisatie die opvoedingsondersteuning biedt, een website met optimaal gebruiksgemak voor het landelijk steunpunt en de vele coördinatoren van Home-Start locaties in Nederland. Eugène Broeren legt uit welke praktische oplossingen hij voor de nieuwe website van Home-Start maakte.

Over Home-Start

Home-Start is een programma voor informele opvoedondersteuning bij alledaagse opvoedvragen. Ervaren en getrainde vrijwilligers van Home-Start ondersteunen ouders die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij de opvoeding van hun opgroeiende kinderen. De vrijwilligers komen een keer per week bij de gezinnen thuis en worden professioneel ondersteund door een coördinator van de lokale Home-Start organisatie die het programma uitvoert.

Nieuwe en moderne wensen

Home-Start beschikte over een verouderde website die statisch was en weinig mogelijkheden bood voor interactie onderling (intranet) en contacten met de buitenwereld (internet). Bovendien was het content management systeem verouderd.


De organisatie ging daarom op zoek naar een bedrijf dat alle nieuwe en moderne wensen op het gebied van internet kon realiseren en kwam uit bij 2nFuse in Boxtel. 2nFuse zag dat Home-Start behoefte had aan een eenvoudig back-end systeem en stelde voor te kiezen voor CraftCMS.

Responsive design


Ontwikkelen Responsive design door middel van aangeleverd Sketch ontwerp van Home-Start

Veilig


De website voorzien van SSL en daarmee beveiligd met een certificaat.

Lokale kleine websites


Voor elke locatie van Home-Start is op de website een inloggedeelte ontwikkeld dat geschikt is voor meerdere medewerkers. Elke vestiging heeft zijn coördinator(en) en beschikt nu over een eigen kleine website passend in het grotere geheel.


Alle gebruikers zijn gekoppeld aan een specifieke locatie. In sommige gevallen kan voor meerdere vestigingen gewerkt worden. Alle visuele uitingen blijven overeind, ook als er honderd medewerkers aan de website werken. Het systeem is zo ingericht dat verschillende rechten aan uiteenlopende gebruikers kunnen worden toegekend.


Locaties

Tekenen van een (Google) kaart met daarop markers en zoekfunctie voor Home-Start locaties.
Belangrijke wens


Op de website van Home-Start is rekening gehouden met een belangrijke wens om op een centrale plek belangrijke documenten en bestanden te kunnen verzamelen, delen en downloaden. Deze documenten bevinden zich achter het beveiligde inloggedeelte van de website en zijn uitsluitend toegankelijk voor bevoegden.

Meteen resultaat


Het back-end systeem waarin CraftCMS voorziet, is zo eenvoudig dat de eindgebruikers van Home-Start geen ballast ondervinden van allerlei keuzes die gemaakt moeten worden. De werkwijze is eenvoudig en bij de oplevering van de website werd duidelijk dat er nauwelijks vragen waren hoe ermee gewerkt kan worden.


En er was meteen zichtbaar resultaat. Tal van nieuwsonderwerpen en andere informatieve zaken werden door de afzonderlijke locaties van Home-Start op de lokale websites geplaatst. Die werd daarmee attractiever, interactiever en is een echt visitekaartje van de organisatie.


Overleg

Volop inspraak en overleg tijdens de bouw van de website. Overleg leidt tot de beste oplossingen en de juiste technische keuzes.Tips

De website biedt een oplossing om onderling tips te plaatsen en informatie achter een login te delen